Zümmög száz bogár

Sűrű nyárnak nézek elébe.

Jövő héten eltűnök Szombathelyre, hogy a Lamantin Jazztáborban - ahogy azt egy világzenét játszó ismerősöm hallotta egy másik világzenét játszó ismerősétől - "végre megtanuljam azt a k..rva jazz-t". Tehát június 24-e után ezen már túl kell lennem.

Miután a Hiperkarma több tagjával is játszom különböző zenekarokban - Sztivivel a The Lovelaces-ben, Zaják Péterrel a Zaják és Társában, illetve rokoni és baráti szálak fűznek a Biorobothoz is, és részt vettem Bérczesi Robi születésnapi koncertjén a Müpában, most nyárra teljessé vált az együttműködés. A Hiperkarma nyári koncertjeinek nagy részén ott leszek én is, sőt, ez átnyúlik szeptemberre is. Még azt sem mondhatom, hogy fiatalkori álmaim váltak ezzel valóra, mert a kétezres évek elején, amikor Hiperkarma-koncetekre jártam mulatni, eszembe sem jutott, hogy kedvenc együttesemben fúvósként részt vehetek. Inkább azt mondanám: nagy élmény! Itt találkozhattok velem is:

 

Június 21. 23.55: Fishing on Orfű

Június 22. 21h: Várkert Bazár

Június 30. 18.30: Volt Fesztivál

Július 9. 22.30: V4 fesztivál, Vác

Július  22. 22.45 Kapolcs

Augusztus 3. 23h Ördögkatlan

Augusztus 13. 19.45. Sziget

Augusztus 24. 19h Strand Fesztivál

Szeptember 1. 19h Nyíregyháza

Szeptember 9. 20.15 Kobuci

Szeptember 16. Budaörsi Napok

--------------------------------------------------------------

Kapolcson ott leszünk Kárász Eszter Piaf-műsorával is, a Padammal: keressetek minket július 21 én 19h-kor valamelyik udvaron

--------------------------------------------------------------

A Vodku nyáron augusztus 2-án játszik, Dubicsányban a Fignár Udvarban. A helyszínt, a vendéglátókat is meleg szívvel ajánlom Magyarország legbarátságosabb fesztiválján.

--------------------------------------------------------------

A Vodku Fiai sem pihennek: Augusztus 7-én és 10-én is lesz Pesten koncert: az előbbi az FMK-ban, utóbbi Óbuda főterén.

--------------------------------------------------------------

Nagyon várom a Kosbor zenerkar és Turek Miklós estjét, ahol Radnóti Miklós verseit zenéljük el. A helyszín igazán hazai pálya, majd' minden nap eltöltök itt a fiaimmal néhány órát: július 30. 19h Szent István Park. Számomra plusz különlegessége az estének, hogy Gyulai Csabát Kézdy Luca helyettesíti hegedűn.

---------------------------------------------------------------

Szokásos nyáresti római Fellini bisztrós bulink az ÚSZKVÉ-vel: augusztus 4. 18h. Klezmer és egyéb világzene, meg néhány kedvenc slágerünk szólal majd meg, miközben a háttérben nagy dunai hajók haladnak Bécs felé, akkora hullámokat verve, hogy mi magunk is hullámlovasokká válunk, miközben kergetjük az esztamot. Közben mentjük az erősítöket és a hangszereket. Szóval szép kis cirkusz lesz!

---------------------------------------------------------------

Néhány Eszter-lánc, ha már túlpörögtek a gyerkekek, Kárász Eszter tovább pörgeti őket: augusztus 26. fél2 Velence, augusztus 28. 14h Pécs

---------------------------------------------------------------

A The Lovelaces nyáron pihen, de ár megvan a következő szezon első koncertje: szeptember 14. 20h Szimpla Kert

 

Engedjétek meg, hogy ezzel a képpel búcsúzzak tőletek nyárra: éppen tüzet csiholok a melodikámmal:

jano_melodika_tuz.jpg